Oma polkuni

Voit elää elämääsi kahdella tapaa. Niin, ettei mikään elämässäsi ole ihmeellistä tai niin, että kaikki on ihmeellistä – Albert Einstein

Esittely

Olen Netta Nevantausta, jalat vahvasti maan pinnalla oleva unelmoija, uudistaja ja käytännön toimija. Olen kolmen lapsen äiti ja yhden rakkaan lainalapsen oheishuoltaja. Olen empiirinen kokeilija ja tervejärkinen skeptikko. Asiat, jotka olen hyväksynyt omaksi totuudekseni ja havainnut käytännössä toimiviksi, olen perinpohjaisesti testannut itselläni ja lähipiirilläni. Mielestäni vain oman kokemuksen ja paranemisen kautta voi syntyä syvä ymmärrys ja tietoisuus kokonaisvaltaisista hyvinvoinnin osatekijöistä. Arjen henkisyys on helpottanut käytännön tasolla perheeni elämää ja tehnyt oman polkuni keveämmäksi kulkea. Joka hetkessä läsnä on kiitollisuus, nöyryys, mielenrauha ja luottamus.

Oman elämän ohjaksissa

Olemme itse vastuussa ajatuksistamme ja asenteestamme, onnellisuudestamme. Ei ole niinkään merkitystä sillä, mitä meille elämässä tapahtuu ja kuinka suuria vastoinkäymisiä, menetyksiä tai pettymyksiä elämä eteemme tuo. Vain sillä on merkitystä, kuinka asennoidumme elämänmuutoksen hetkellä, miten kohtaamme ja käsittelemme tilannetta sekä pystymme nousemaan egon & mielen yläpuolelle hengen/sielun tilaan. Tuolta korkeammasta tietoisuudesta käsin löydämme ymmärryksen, luottamuksen ja vahvuuden kääntää elämää mullistava tilanne henkiseksi opiksi, pääomaksi ja voimavaraksi. Elämä ei vaan tapahdu meille, vaan meitä varten – kasvuamme ja kehitystämme varten.

Oman elämäni merkittävin käännekohta oli rakkaan siskoni syöpään sairastuminen ja kuolema v.2006. Menetys käynnisti muutosprosessin omassa itsessäni, uskalluksen kyseenalaistaa vallitsevat käsitykset ja tarpeen ymmärtää yhä syvemmin sairauksien todellisia syitä. Ymmärsin vasta silloin, kuinka valtava voima on alitajunnalla ja niillä uskomuksilla, joita mieli kuuntelee. Ymmärsin, kuinka välttämätöntä oli tehdä perinpohjainen muutos omissa ajatusmalleissani, päästää irti menneestä, antaa anteeksi kaikille ja kaikelle elämässä sekä vapauttaa itseni tunnelukoista. Ymmärsin, että vaikka kaikki tunteet, ne negatiivisetkin (viha, katkeruus, epätoivo) pitää hyväksyä ja käydä läpi, niistä pitää voida päästää irti läpikäytyään, eikä jäädä vellomaan pahaan oloon ja vetää siten puoleensa vaan lisää pahaa oloa. Kiitollisuus sen sijaan kantaa eteenpäin ja tuo lisää kiitollisuuden ja onnen aiheita. Niinpä keskityin tietoisesti siihen, että olin kiitollinen niistä vuosista (miltei 30 vuotta), jotka sain siskoni kanssa viettää sen sijaan, että olisin ollut katkera siitä, miksen saanut kauemmin pitää häntä luonani. Olin kiitollinen, että olin saanut tuntea niin suurta rakkautta, että sen menettässäni koin luonnollisesti myös musertavaa surua. Vaihtoehto, että en olisi koskaan edes saanut tuota rakkautta osakseni, olisi ollut vielä paljon huonompi. Tuo rakkaus kantaa edelleen, myös rajan taakse, ja luo sillan välillemme täältä näkyvästä maailmasta tuonpuoleiseen. Yhden elämän päätyttyä ja oven sulkeuduttua  meille jäljelle jääneille avautui aivan uusia ovia, uusia näkökulmia ja uusia oivalluksia elää omaa elämämme kuunnellen enemmän oman sydämen ääntä, toimien itsemme puolesta, eikä enää itseämme vastaan. Elämä ei ole enää itsestäänselvää. Tiedostamme, että jokainen päivä voi olla viimeisemme maan päällä ja muistamme paremmin arvostaa jokaista hetkeä elämässä kallisarvoisena ja korvaamattomana lahjana.

Alun perin olen opiskellut psykologiaa, käyttäytymistiedettä ja tietojenkäsittelytiedettä. Olen työskennellut vuodesta 2004 syövän sädehoidon kehittämiseen erikoistuneessa yrityksessä sekä tehnyt vuodesta 2008 vapaaehtoistyötä kuolemansairaiden potilaiden parissa. Tarve ymmärtää sairauksien todellisia syitä johdatti ravintoterapian, energialääketieteen sekä erilaisten täydentävien hoitomuotojen opiskelemiseen, ja vuodesta 2007 aloitin myös energiatyön tekemisen, erikoistuin psykokinesiologiksi sekä spiritualististen opintojen myötä mediaaliseksi voimavarakouluttajaksi. Loputtoman tiedonjanoisena luonteena olen koittanut löytää yhä tehokkaampia keinoja purkaa kuormittavia tunteita, epäsuotuisia uskomuksia ja fyysisiä sairauksia. Etsintäni on johdattanut opiskelemaan mm. kriisi- ja mielenterveystyötä, NLP:tä, reikiä, meditaatiota, joogaa, chi kungia, erilaisia kehoterapioita, hypnoosia, regressioterapiaa, homeopatiaa, henkiparannusta, energiaparannusta, EFT:tä, CTE:tä, SFT:tä,  psykologista akupunktiota, meridiaaniterapiaa, verimikroskopiaa, energiakentän puhdistamista, transsiparannusta, ThetaHealingia ja The healing codes menetelmää. Olen viettänyt vuoden 2008 näkijä Niina-Matilda Kuusiston kasvuryhmässä, sekä vuodet 2012 ja 2013 Suomen spiritualistisen seuran syventävillä mediaalisilla kursseilla oppien lisää niin psyykkisestä kuin mediaalisesta työskentelystä. Mediaalisia opintoja olen suorittanut mm. kansainvälisten opettajien (mm.Paul Jacobs, Robin Hodson, Nicole de Haas, Steven Upton, Lynn Cottrell) johdolla henkisissä koulutuskeskuksissa Hollannissa ja Saksassa. Olen tavannut monia upeita opettajia ja parantajia. Jokainen opettajista, menetelmistä ja hoidoista on johdattanut omalla tielläni eteenpäin. Säännöllinen hiljentyminen ja meditointi taas avannut ja voimistanut omaa intuitiokanavaani. Suurin opettajani on ollut kuitenkin elämä itse ja henkilökohtaiset kokemukseni hengen maailmasta. Minulle ihminen on ensisijaisesti henki kehossa sielun matkalla. Henki, joka tarvitsee kukoistaakseen kehon, josta pidetään hyvää huolta, sillä keho on sielun kulkuväline. Sielu taas on hengen kulkuväline. Ja henki on se osa, joka on yhteydessä kaikkeuteen sekä johonkin itseä korkeampaan voimaan.

Olen nähnyt upeita paranemistarinoita ja kauniita kuolemia. Olen joutunut myös näkemään, kuinka kiireen ja resurssipulan keskellä julkisessa terveydenhuollossa potilasta ei hoideta riittävän hyvin tai edes ihmisarvoisesti. Vastapainona olen saanut todistaa kiireetöntä, läsnäolevaa ja kokonaisvaltaista potilaan sekä omaisten ehdoilla toteutettavaa hoitoa saattokodissa. Uskon ennenkaikkea hengen/mielen voimaan ja jokaisen ihmisen sisällä olevaan kykyyn parantaa itse itsensä. Vaikka rationaalinen mieli voi kyseenalaistaa ja miettiä, miten ja miksi jokin menetelmä toimii, tärkeämpää on kuunnella, miltä hoito tuntuu ja huomioida, millaisia konkreettisia muutoksia sillä saa aikaiseksi. Haluan auttaa asiakkaitani löytämään oman voimansa, vapautumaan rajoittavista uskomuksistaan sekä puhdistautumaan niistä energioista, jotka eivät ole heidän parhaakseen. Tiedostettuaan oman voimansa ja alettuaan uskoa itseensä, voimaa ei tarvitse hakea enää ulkopuolelta.

Menetysten myötä olen joutunut miettimään myös, mikä on tärkeintä elämässä. Toivon vilpittömästi, että oivallukseni hengen ja mielen tasapainosta auttavat myös sinua elämään merkityksellisempää elämää, erityisesti kuuntelemaan sydäntäsi ja seuraamaan unelmiasi. Ajattelen, että jos me kaikki huolehdimme sielumme hyvinvoinnista, se johtaa vesirenkaiden tavoin rauhallisempaan ja sydämellisempään maailmaan. Niin minun kuin sinun on tarkoitus tehdä sitä, mikä tuo eniten iloa, tyydytystä ja täyttymystä. Oikeastaan sillä, mitä teemme, ei ole merkitystä, ainoastaan sillä, miksi teemme sitä, mitä ikinä teemmekään. Kiitos, että sain näiden sivujen myötä kulkea matkassasi mukana. Kulje ylpeydellä oma elämänpolkusi!

Ei ole olemassa virheitä, ei sattumia. Kaikki tapahtumat ovat siunauksia, jotka on annettu meille opetuksiksi – Elisabeth Kübler-Ross