Unelmointi

Uuden aika – ethän unohda unelmoida!

Blogi

Vanhan vuoden vaihtuminen uudeksi muistuttaa eteenpäin menosta – ajan virrasta, johon niin luonnon kuin ihmisen on tarkoitus mukautua. Kaikki muuttuu, alituisesti. Vain muutos on pysyvää. On keveämpää antaa virran viedä mukanaan, kuin vastustaa sitä – luottaa, että se kuljettaa juuri oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan. Vuodenvaihde on otollista aikaa kiittää menneestä, luopua siitä, mikä on tullut tiensä päähän, ja toivottaa tuleva tervetulleeksi. Uusi vuosi tuo mukanaan aina uuden alun.

Vuoden 2019 luovuutta tukeva energia auttaa ilmentämään omaa ainutlaatuista henkeä, sitä ominaisinta sinua, mikä juuri sinulla on maailmalle annettavana. Samalla se auttaa päästämään irti kaikesta, mitä et tarvitse ja mikä ei palvele sinua enää. Teethän oman osuutesi vapauttamalla itsesi ja muistamalla sydämen UNELMASI sekä kykysi luoda. Unelman tunnistat siitä, että se nostattaa sinussa puhtaan ilon ja inspiraation, hengen palon. Tiedätkin, tuo tuli on kytenyt sisälläsi. Se, mikä vasta äsken oli intensiivinen ajatus, tekee jo tuloaan ilmenemismuotoonsa. Ajan kulku nopeutuu tänä vuonna yhä, ilmentäminen vahvistuu yhä…

Mikä estää unelmiasi toteutumasta?

Meillä kaikilla on unelmia. Ne ovat olennainen osa henkistä ravintoamme. Joskus jopa vain unelmien voimalla jaksamme jokapäiväistä arkeamme, erityisesti, jos teemme työtä, joka ei ruoki luovuuttamme, tai jos olemme jumissa taloudellisessa kurimuksessa, jossa elämä koostuu jokapäiväisestä selviytymistaistelusta. Silti sisimmässämme tiedämme vielä aikamme koittavan, unelmiemme toteutuvan, jos vain sallimme sen itsellemme.

Unelmien lisäksi on oleellista tiedostaa niihin liittyvät ESTEET. Mikä on juuri sinun unelmasi esteenä? Onko se lapsuudessa omaksuttu alitajuinen uskomus, ettei ole unelman arvoinen, ettei ansaitse enempää kuin esimerkiksi omat vanhempansa, tai ettei ole hyväksyttyä tavoitella ”taivaita ja maalata pilvilinnoja”? Oletko omaksunut uskomuksen, että elämän kuuluukin olla rankkaa ja kaikki hyvä on mahdollista saavuttaa vain kovalla työllä ja puurtamisella? Uskomus arvottomuudesta ja ansaitsemattomuudesta on tiedostamaton ankkuri, joka pitää monia paikallaan siinä, missä he ovat.

Mieti hetki, millaisia sanontoja ja puhetta lapsuudenkodissa on käytetty. Onko puhe ollut kannustavaa vai lannistavaa? Onko sanottu suoraan tai vitsailtu, että sinusta ei olisi johonkin tiettyyn? Esimerkiksi ”Ei sinusta kyllä mitään rakettitieteilijää tule” -lausahdus epäonnistumisen yhteydessä voi olla tarkoitettu huulenheitoksi, mutta tallentuukin lapsen alitajuntaan totena ”En ole riittävän älykäs opiskellakseni juristiksi/lääkäriksi/insinööriksi tms.”.

Onko sinulle kerrottu, että unelmoimiseen ei kannata tuhlata aikaansa ja energiaansa, vaan ahkeroimiseen, joka vie ainoastaan eteenpäin? Joskus vanhempi voi hyvää hyvyttään kehottaa nuorta pyrkimään ammattiin, joka on turvallinen vaihtoehto, ja jossa tulee todennäköisesti työllistymään ja tienaamaan riittävästi. Vanhempi on luultavasti toiminut oman sen hetkisen parhaimman ymmärryksen mukaan, mutta tehnyt karhunpalveluksen lapselle kehittäen pelon, ettei tietyllä lapselle mieluisalla ammatilla pystyisi elättämään itseänsä.

Onko juuri sinun kohdallasi käynyt näin, vai onko sinua tuettu kuuntelemaan oman sydämesi ääntä ja tavoittelemaan omia unelmiasi, sitä mikä tekee sinut onnelliseksi? TUNNISTA ja kirjoita ylös kaikki mahdolliset pelkosi sekä opitut uskomuksesi, jotka estävät sinua toteuttamasta unelmaasi. Lisää uskomusjärjestelmästä voit lukea täältä.

Koska luomme elämäämme sitä, mitä alitajunnassamme uskomme todeksi, alitajunnan sisällön muuttaminen positiiviseksi ja eteenpäin vieväksi on välttämätöntä unelman toteuttamiseksi. Tavoitteet ja unelmat toteutuvat, kun tiedostat omat negatiiviset uskomuksesi, muutat ne tukeviksi sekä voitat pelkosi.

Mikä auttaa unelmien toteutumisessa? Oletko oikeasti pohtinut, mitä unelman toteuttaminen vaatii?

Kun tavoittelet unelmiasi on hyvä pitää mielessä, että voit tehdä tulevaisuudesta tietoisesti juuri sellaisen kuin haluat sen olevan. Se, mihin keskität ajatuksesi ja huomiosi, vahvistuu ja saa lisää voimaa, sitä alat vetää puoleesi. Päästäksesi alkuun unelmasi kanssa sinun kannattaa siis tietoisesti keskittää huomiosi – ajatuksesi, tunteesi ja tekosi – siihen että unelmasi on jo totta. Kun sinulla on selkeä mielikuva ja voimakas tunne unelman toteutumisesta, oma mielesi alkaa työskennellä unelman toteutumiseksi. (Ajatusten voimasta lisää täällä).

Kuvittele nyt, että kaikki olisi mahdollista. Mitä haluaisit tehdä? Mistä unelmoit? Mitkä ovat intohimosi? Mitkä ovat ensimmäiset askeleesi kohti unelmaasi? Mitä unelmasi toteuttaminen vaatii? Listaa kaikki ajatuksesi ylös. On tärkeää, että herättelet mielikuvitustasi ja poistat mielesi luomia rajoitteita. Jos aika tai raha ei olisi esteenä, niin mistä sinä haaveilet? Älä mieti, vaan kirjoita sitä mukaa, kun asioita tulee mieleen. Kirjoita ylös myös mahdottomalta kuulostavat ajatukset.

Tarkastele vasta sitten listaa tarkemmin ja valitse tärkein ja rakkain sydämesi unelma, ja lähde miettimään yksityiskohtaisia mitattavissa ja saavutettavissa olevia tavoitteita, joita aiot unelmasi eteen työstää. Unelma rakentuu tavoitteista, joilla on oma määräaikansa. Kirjoita tavoitteet siinä muodossa, kuin olisit jo saavuttanut ne, jolloin alitajunta alkaa uskoa päämäärään pääsemisen todeksi. Paloittele tavoite osatavoitteisiin, jotka vievät kohti unelman toteutumista. Mitä kaikki askeleita sinun on otettava, ennen kuin unelmasi toteutuu? Paloittele myös tavoitteet määräaikoihin, jonka aikana saavutat ne.

Esimerkiksi karkeasti näin:

Unelmani: Saada tehdä unelmatyötäni

  • Tavoite 1: Olen hakenut opintovapaata nykyisestä työstäni tai osa-aikaista työtä toteuttaakseni mahdollisuuden opiskella unelma-alaani, 31.1. mennessä
  • Tavoite 2: Olen kartoittanut lisätulonlähteitä ja sijoittanut niihin, 31.2. mennessä
  • Tavoite 3: Olen aloittanut opiskelun unelma-ammattiini, 1.3. mennessä
  • Tavoite 4: Olen perustanut toiminimen, 31.12.mennessä
  • Tavoite 5: Olen lanseerannut markkinointikampanjan, 31.12.mennessä
  • Tavoite 6: Olen aloittanut osa-aikaisesti unelmatyöni harjoittelemisen ja asiakaskunnan keräämisen
  • Tavoite 6: Olen siirtynyt täysipäiväiseksi yrittäjäksi unelmatyöhöni, kolmen vuoden sisällä

Kun olet määritellyt tavoitteesi, on lista hyvä käydä vielä läpi yhdessä kumppanin ja/tai perheen kanssa, jotta saat myös läheistesi ymmärryksen ja tuen tavoitteisiin sitoutumisessa.

Kaikelle on oikea aikansa

Tammikuun alkupuoli on ihanteellista aikaa laittaa kaikenlaisia uusia asioita alulle ja avata oma mieli uusille oivalluksille, kirkastaa omia unelmia. Kasvava kuu tukee pyrkimyksiäsi aina täysikuuhun (21.pvä) saakka, jolloin aktivoituu rauhan tarve ja energiat pikkuhiljaa hidastuvat loppukuuta kohden. Vähenevän kuun aikana on levon ja maadoittumisen aika. Vähenevä kuu tukee myös irtipäästämisiä ja luopumisia. Loppukuusta on hyvä tehdä niin konkreettista kuin henkistä siivousta. Siivota kaikkea, mikä voi olla vielä unelman tiellä. Tiedostaa, mitä vanhoja toimintamalleja sekä uskomuksia kantaa mahdollisesti edelleen mukanaan, ja antaa kaiken, mikä ei ole enää omaksi parhaaksi, mennä.

Kun päätät lähteä matkalle kohti unelmaasi ja pidät tavoitteet kirkkaina mielessäsi, niin pelkojen tilalle tulee luottamus. Unelmoimisen tilalle rohkeus toimia. Kaikelle on aikansa, määrähetkensä elämässä. Pidäthän huolta, että sinun aikasi on nyt.

Jos koit tämän postauksen hyödylliseksi, jaathan sen myös jollekin, josta välität ja annat hyvän kiertää. Kiitos <3

Ilolla luen myös sinun kommenttejasi. Mikä on sinun unelmasi? Mitä askeleita olet jo ottanut toteuttaaksesi unelmasi?